Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.07.2019

Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale CSI în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor

Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale CSI în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor

Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de lege, cu votul a 74 de deputați.

Documentul a fost aprobat cu o singură rezervă din partea țării noastre. Republica Moldova se va abține de la executarea obligațiilor menționate în alineatul a) și b) al articolului 3, precum și cele referitoare la adoptarea măsurilor coordonate pentru lupta împotriva furtului valorilor culturale și asigurarea căutării și restituirii lor (alineatul d) al articolului 3).

Implementarea prevederilor Acordului va contribui la creșterea eficienței în lupta împotriva furtului valorilor culturale, ținând cont de faptul că fenomenul respectiv a dobândit un caracter transnațional.

Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Acordului.

Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor a fost semnat la Dușanbe, Tadjikistan, la 5 octombrie 2007 de către următoarele state: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus