Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.07.2019

Procuratura Generală a expediat conducerii ţării şi comisiei parlamentare de anchetă un raport pe marginea investigaţiilor, desfăşurate în dosarele fraudei bancare

Procuratura Generală anunţă că a expediat conducerii ţării, inclusiv Preşedintelui Republicii Moldova, Preşedintelui Parlamentului și Prim-ministrului o informație amplă pe marginea investigaţiilor desfăşurate în dosarele fraudei bancare. Anterior informația a fost expediată și Comisiei parlamentare de anchetă. Raportul conţine informaţii exhaustive privind procesul de investigare, acţiunile autorităţilor implicate în anchetă, asistența juridică internațională şi rezultatele obţinute până în prezent.

De asemenea, Procuratura ţine să accentueze că anchetele menţionate sunt de o complexitate enormă, cu implicarea de multiple jurisdicții, infracţiunile investigate fiind fără precedent în practica organelor naționale. De aceea, cauzele vizate au fost prioritare, iar pentru investigarea acestora s-au depus eforturi susținute, scopul primordial fiind finalizarea urmăririi penale, într-un termen rezonabil, cu deferirea făptuitorilor justiției.  

În acest context, Procuratura asigură atât societatea, cât și autoritățile, despre faptul că urmărirea penală, care reprezintă un proces de colectare de probe, este avansată și va fi depusă toată diligenţa şi expertiza organelor de drept pentru finalizarea ei.

Amintim că, în procesul de investigare a fraudei bancare sunt implicate mai multe autorităţi ale statului, inclusiv Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) şi Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor (SPCSB), anunță  Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus