Trimite e-mail | Printeaza
Social
25.06.2019

Maia Sandu: În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare

Maia Sandu: În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare

Persoanele care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocniţa, vor primi resursele financiare necesare, astfel încât să li se acopere pagubele suferite şi să aibă un loc de trai cât mai curând. Despre acest lucru au anunțat astăzi Prim-ministrul Maia Sandu și Ministrul Vadim Brânzan, aflându-se într-o vizită de lucru la Otaci.

Şefa Executivului a subliniat că Guvernul îşi propune să găsească soluţii în interesul celor 36 de familii care au rămas fără acoperiş deasupra capului, iar pagubele vor fi evaluate în scurt timp. „În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii”, a declarat premierul Maia Sandu.

Pentru deblocarea situaţiei, specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai altor subdiviziuni specializate din cadrul MAI au demarat lucrările necesare imediat după incident. Potrivit şefului IGSU, clădirea este monitorizată non-stop, iar lucrările de demolare a blocului vor începe de mâine. „Vă promit că în 10 zile blocul avariat va fi demolat. Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a conchis Mihail Harabagiu.

Prezent la faţa locului, Ministrul Econimiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, a dat asigurări că Ministerul condus de acesta va depune tot efortul pentru a ajuta familiile care au avut de suferit. „Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment.”, a declarat ministrul Brânzan.

Cei aproximativ 100 de oameni care au participat la discuție şi-au exprimat recunoştinţa față de persoanele implicate în soluţionarea incidentului. Aceştia speră că în scurt timp vor avea unde trăi și își vor recupera pagubele.

În final, Prim-ministrul Maia Sandu a reiterat că Guvernul va acorda tot sprijinul familiilor aflate în dificultate și se vor găsi cele mai bune soluții.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus