Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.06.2019

PNUD lansează un nou program de granturi pentru soluţii inovatoare de dezvoltare urbană modernă şi prietenoasă mediului ambiant.

Susținerea este oferită în cadrul proiectului „Oraşe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Valoarea totală a grantului este de maxim 8.000 USD fiecare. Inițiativele urmează a fi depuse de entităţi juridice înregistrate în R. Moldova. Participanţii la concurs trebuie să asigure minim 30% contribuţie proprie din valoarea totală a proiectului depus. Propunerile de proiect acceptate în concurs vor acoperi domeniile:

    Mobilitatea urbană
    Gestionarea deşeurilor
    Eficienţa energetică şi valorificarea surselor de energie regenerabilă
    Planificarea urbană durabilă

„Ne dorim dinamizarea iniţiativelor inovatoare care răspund provocărilor urbanizării, sporesc confortul oamenilor şi produc totodată un impact pozitiv asupra mediului ambiant. În cadrul acestui program de granturi, pe care îl numim simbolic, Fast Track Challenge, vom finanţa iniţiative ce pot fi implementate într-o perioadă scurtă şi oferi rapid rezultate tangibile”, spune Alexandru Rotaru, manager de proiect la PNUD Moldova.

Proiectele depuse vor fi realizate într-o perioadă de maxim 9 luni. Co-finanţarea poate fi nemonetară sau monetară şi urmează a fi oferită de compania sau consorţium-ul solicitante de grant. De asemenea, parteneriatele cu ONG-urile, companiile sau instituțiile publice vor fi considerate un avantaj.

Propunerile de proiect vor fi evaluate de o comisie de experţi în baza criteriilor de eligibilitate: relevanţa; inovaţia; impactul social, economic şi de mediu; durabilitatea; gradul de replicare/extindere a iniţiativei; acoperirea teritorială şi perioada de implementare. Evaluarea va avea loc în două etape: examinarea dosarelor depuse conform criteriilor de eligibilitate şi prezentarea proiectului inovator în faţa comisiei de evaluare. În 2019, patru inițiative de proiect vor beneficia de finanţare. Programul Fast Track Challenge va continua şi în anii 2020-2021.

Condițiile detaliate de participare și ghidul de aplicare pot fi accesate aici. PNUD va organiza o sesiune de „Întrebări-Răspunsuri” pentru doritorii de a participa la Programul de granturi pe 10 iulie, 10.00-12.00 în sala de ședințe ONU Moldova, str. 31 August, 131, etaj 1. Doritorii de a participa la sesiunea de informare sunt rugaţi să se înregistreze prealabil prin telefon: +373 60495751 sau e-mail: ala.camerzan@undp.org.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 iulie 2019. Dosarele de participare urmează a fi expediate pe adresa de e-mail alexandru.rotaru@undp.org cu titlul „FTCP Green City 2019, [denumirea solicitantului]”.

Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova”, cu o durată de cinci ani: 2018-2022, are un buget total de 2,72 mln USD, dintre care 2,64 mln USD sunt acordaţi de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi 80.000 USD – de PNUD Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus