Trimite e-mail | Printeaza
Social
11.06.2019

1 milion de lei alocat de Guvern pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente

1 milion de lei alocat de Guvern pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat astăzi ședința Comisei pentru Situații Excepționale, la care s-a decis alocarea unui milion de lei pentru compensarea pagubelor provocate de ploile abundente din ultima perioadă  în raioanele Fălești, Drochia și Strășeni.

Astfel, pentru raionul Fălești au fost repartizate 587 mii de lei, pentru raionul Drochia – 282 mii de lei, iar pentru raionul Strășeni – 240 mii de lei.

,,Oamenii nu trebuie să sufere din cauza show-urilor de pe scena politică. În timp ce unii se joacă de-a Guvernul, noi trebuie să ne facem datoria. Având în vedere că în ultima perioadă în mai multe raioane au fost înregistrate ploi abundente, au fost afectate terenurile și culturile agricole, gospodăriile oamenilor, drumurile din localități, în adresa Guvernului au venit mai multe demersuri din partea cetățenilor, președinților de raioane și primarilor. Și trebuie să intervenim ”, a menționat Pavel Filip.

În cadrul ședinței, au fost prezentate informații despre starea culturilor agricole, digurilor, drumurilor, dar și privind deconectările de energie electrică din localitățile afectate. Premierul a mulțumit celor 300 de militari, salvatori, pompieri și carabinieri implicați la întărirea digului de la Ștefan-Vodă.

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Comisiei pentru Situații Excepționale să urgenteze evaluarea pagubelor provocate de ploi în toate raioanele țării, pentru a acorda oamenilor ajutorul necesar.

În ședința precedentă a Comisiei, au fost alocate 3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente în raioanele Ungheni, Orhei și Ocnița, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus