Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2019

A fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între KfW, Republica Moldova şi ADR Centru privind implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”

Potrivit Ministerului Finanțelor, a fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) privind implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”.

Acordul prevede o contribuție financiară din partea Republicii Federale Germania prin intermediul KfW în sumă de 15 mln EUR grant care va fi utilizată pentru extinderea apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Proiectul va fi implementat cu suportul ADR Centru. Termenul de debursare a resurselor de grant este 30 octombrie 2025.

Acordul sus-menționat a fost încheiat în temeiul Înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiară pentru anul 2013, încheiată  la Chișinău la 27.09.2017 și 04.10.2017, precum și a Înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiară pentru anul 2014, încheiată la Chișinău la 27.09.2017 și 04.10.2017.

Totodată, menționăm faptul că un Acord similar de Finanțare și Proiect în valoare 23,5 mln EUR grant pentru realizarea proiectului Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul a fost semnat între KfW, Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Municipiul Cahul la 01.08.2018.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus