Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.05.2019

Tehnică nouă pentru salubrizarea stradală

Tehnică nouă pentru salubrizarea stradală

Primăria municipiului Chișinău informează că Regia locativ-comunală și amenajare a achiziţionat recent 10 tractoare, dotate cu remorcă, lamă, perie și sărăriță, în valoare de 6 mil. lei. Marți, autospecialele au fost prezentate public, iar la eveniment a participat și primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Noul lot de tehnică pentru salubrizare stradală va fi distribuit întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei și vor fi utilizate pentru intervenția pe trotuare și în curțile de blocuri, pe perioada caldă, cât și pentru deszăpezire, în perioada rece.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, a menţionat că tehnica prezentată este de capacitate medie și ușor manevrabilă, destinată pentru intervenții pe spații restrânse, precum trotuare, curți de bloc sau stații de așteptare a transportului public.

În context, Ruslan Codreanu a apreciat inițiativa Regiei de profil de a se baza mai mult pe munca mecanizată în activitățile curente, pentru ca străzile și trotuarele din Chișinău să fie mai curate. Edilul-șef a precizat că municipalitatea urmează să achiziționeze pe parcursul anului curent alte două loturi de tehnică de profil - 5 mini-încărcătoare și 5 basculante. „Datorită autospecialelor noi, perioada de intervenție a serviciilor publice de gospodărie comunală va fi mai scurtă, iar în consecință vom oferi servicii de calitate cetățenilor", a specificat primarul capitalei.

Menționăm că pe parcursul ultimilor 2 ani, parcul auto al Regiei locativ-comunale a fost modernizat în proporție de 50%, iar bugetul destinat achizițiilor de utilaje specializate noi pentru anul curent este de 14 mil. lei, sumă dublă față de 2018.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus