Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.05.2019

Guvernul a aprobat noi măsuri de sprijinire a populației din stânga Nistrului

Guvernul a aprobat noi măsuri de sprijinire a populației din stânga Nistrului

Cabinetul de miniştri a aprobat câteva acte normative, prin care se soluționează într-o manieră pozitivă o serie de probleme actuale pe care le întâmpină locuitorii din regiunea transnistreană.

Astfel, au fost stabilite procedurile privind certificarea faptelor de stare civilă produse și consemnate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender. Această decizie vine să completeze lista instrumentelor instituite de Guvern pentru a garanta drepturile și libertățile fundamentale ale locuitorilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Astfel vor putea fi supuse certificării nașterea persoanei, decesul, stabilirea paternității, schimbarea numelui/prenumelui, căsătoria și divorțul. Certificarea acestor fapte de stare civilă va putea fi realizată doar în condițiile în care producerea și consemnarea lor a avut loc în condiții similare celor prevăzute de legislația Republicii Moldova

Prin urmare, cetățenii cu domiciliu în acest teritoriu vor putea beneficia de acte de stare civilă eliberate de autoritățile constituționale, iar serviciile de resort vor fi prestate de subdiviziunile specializate ale Agenției Servicii Publice.

A fost, de asemenea, extins până la finele semestrului II al anului 2019 termenul de introducere a produselor petroliere prin punctul de trecere a frontierei „Novosaviţcaia-Cuciurgan”, cu asigurarea posibilității vămuirii acestor produse la postul vamal „Bender 2”. Acest termen poate fi sistat în cazul în care până la expirarea celor 6 luni va fi instituit controlul comun în punctul nominalizat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

Promovarea acestor acte normative este o dovadă că noile măsuri ale Guvernului Republicii Moldova vin să sprijine populația și agenții economici din regiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus