Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.05.2019

A fost lansat primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului de granturi "Dezvoltarea societății civile în Republica Moldova"

A fost lansat primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului de granturi

Fundația Konrad Adenauer coordonează Proiectul "Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova" (Grant Contract 2018/397-5109), finanțat de Uniunea Europeană. Scopul proiectului este fortificarea angajamentului civic și dezvoltarea organizațiilor societății civile de nivel local în Republica Moldova, acestea având un rol determinant în procesul de monitorizare a transparenței instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Pentru a atinge scopul propus, în cadrul programului de granturi urmează să fie finanțate circa 150 de propuneri de proiect orientate spre promovarea principiilor bunei guvernări în Republica Moldova.

Proiectul "Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova" va fi implementat de către Fundația Konrad Adenauer în Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent "Expert-Grup", Asociația pentru Democrație Participativă "ADEPT", Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

În cadrul programului de grant de circa 3 milioane euro sunt prevăzute trei categorii de finanțări: pentru inițiative civice (1.000-10.000 euro), proiecte regionale (10.000-30.000 euro) și naționale (30.000-60.000). Durata de implementare a proiectelor este de la 3 la 24 luni.

Termenul limită de depunere a dosarelor este de 31 mai 2019.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus