Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.05.2019

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea statelor membre ale Grupului de la Visegrád și Parteneriatului Estic

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea statelor membre ale Grupului de la Visegrád și Parteneriatului Estic

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Grupului de la Visegrád (V4) și Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura la 6 mai curent, în capitala Slovaciei, orașul Bratislava.
 
În cadrul reuniunii, la care vor mai participa înalţi oficiali din partea instituţiilor europene şi României, discuţiile vor fi concentrate pe realizările înregistrate în diverse domenii de cooperare şi coordonarea viziunilor politice privind viitorul PaE.
 
La Bratislava, Ministrul Tudor Ulianovschi are planificate și întrevederi bilaterale cu unii omologi, în cadrul cărora vor fi abordate aspectele cooperării atât în cadrul diferitor organizații europene, cât și la nivel bilateral.  
 
Potrivit MAEIE, Grupul de la Visegrád este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Decizia de formare a organizației a fost adoptată de liderii celor patru state la 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus