Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.05.2019

Ministrul Finanțelor Ion Chicu a avut o întrevedere cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi

Ministrul Finanțelor Ion Chicu a avut o întrevedere cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Europa şi Asia Centrală, Anna Akhalkatsi. În cadrul întrevederii, interlocutorii au discutat despre proiectele în derulare, dar și despre oportunitățile de colaborare ulterioare, în domeniul agriculturii.

În debutul ședinței, Ion Chicu a mulțumit pentru ajutorul constant oferit de Banca Mondială Republicii Moldova și a reiterat disponibilitatea Ministerului Finanțelor de adapta anumite proiecte la cadrul financiar național. De asemenea, ministrul Finanțelor a menționat despre intenția Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului de a investi mai mult în sectorul zootehnic, irigare, modificarea unor politici referitor la subvenționare.

La rândul său, Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Europa şi Asia Centrală, Anna Akhalkatsi a declarat că, Banca Mondială are deja un concept privind programele viitoare, însă ește în așteptarea unor semnale clare din partea autorităților Republicii Moldova referitoare la prioritățile Guvernului în sectorul agricol, pentru a înțelege unde se pot implica financiar. În același timp, reprezentanții Băncii Mondiale s-au declarat pregătiți pentru a investi în noi proiecte în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus