Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2019

PSRM: Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM

PSRM: Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM

Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor din RM, Ion Ceban, a prezentat în cadrul briefing-ului din 12 martie, poziția PSRM, după refuzul blocului ACUM de a negocia, privind formarea unei coaliții parlamentare.

“Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM. Au preferat să bage capul în nisip și să nu le pese de evoluția politică de mai departe a țării”, a spus Ceban.

El a numit decizia blocului ACUM, “total iresponsabilă”. Potrivit socialistului, această hotărîre demonstrează odată în plus faptul că membrii ACUM au indus în eroare propriii alegători, cărora le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice, însă în realitate preferă să stea în opoziție.

Ion Ceban a exprimat regretul că, blocul a refuzat să aibă un parteneriat onest în noul Parlament și să schimbe cardinal lucrurile în țară.

De asemenea, a remarcat că, nicio lege nu poate fi votată și implementată pînă nu va fi aleasă conducerea Parlamentului, iar multe din ele nu pot fi adoptate și mai cu seamă realizate pînă nu va fi aprobat un Guvern nou și funcțional, deoarece fără avizul pozitiv al guvernului, multe dintre aceste decizii pot fi calificate drept anti-constituționale.

“Pentru a salva țara, este nevoie de o majoritate parlamentară. ACUM a declarat că nu dorește o majoritate, deci abordările și declarațiile lor sunt de natură populistă și pe alocuri incompetență față de mecanismele de lucru în Legislativ.

Acest lucru îl poate confirma orice student din anul I de la facultatea de drept. Pentru a aproba la modul practic legi și a face remanierile propuse este nevoie de președinte de parlament, vicepreședinți, birou permanent, comisii, precum și de un Guvern investit”, a subliniat Ion Ceban.

El a remarcat că, socialiștii consideră că nu este corect ca unele ilegalități să fie înlocuite prin alte ilegalități. Instituțiile statului pot fi reformate calitativ doar pe căi legale, prin procese foarte complexe, după formarea unei majorități noi parlamentare și a unui nou guvern.

De asemenea, Ion Ceban, a anunțat că, după refuzul categoric al blocului ACUM, Partidul Socialiștilor va сonvoca în viitorul apropiat organele de conducere a partidului pentru determinarea acțiunilor următoare.

“Nu este exclus că vom anunța agenda politică după formarea Parlamentului, după prima ședință a noii legislaturi. Pînă atunci, vom evalua cele mai potrivite scenarii și soluții ce se impun în această situație”, a conchis Ion Ceban.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus