Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.03.2019

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru violul propriei fiici

Procuratura anunţă despre condamnarea unui locuitor al satului Costeşti, raionul Ialoveni, la 20 de ani de închisoare pentru violul propriei fiici.

În fapt, procurorii au demonstrat că, în intervalul decembrie 2016 – februarie 2018, prin constrângere fizică şi psihică, inculpatul şi-a abuzat sexual fiica minoră, în vârstă de 14 ani. Mama fetei se afla de mai mulţi ani la muncă peste hotare, iar fetiţa cu fratele mai mic au rămas în grija tatălui. Fiind ameninţată de către acesta să nu spună nimănui despre experienţele sale, copila a tăcut mai bine de un an, până când a îndrăznit să-i povestească mătuşei sale despre coşmarul prin care a trecut. Femeia i-a alertat pe oamenii legii, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, fiind reţinut şi până la sentinţă fiind cercetat în arest. El nu şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunilor incriminate.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în cursul anului 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual şi infracţiunilor contra vieţii şi sănătăţii, fiind pornite 373 urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017. Studiul mai arată că, în 58 de cazuri copiii au fost abuzaţi în familie (de către concubinul mamei – 14 cazuri, părinţi biologici – 8 cazuri, bunel – 2, frate – 2; alte rude – 5 şi minori-27).

Totodată, au fost pornite 86 cauze penale privind infracţiunile contra vieţii şi sănătăţii, în care au figurat 91 copii victime.

Procurorii în permanenţă monitorizează şi instrumentează cauzele în care copiii au devenit victime sau martori ai infracţiunilor, asigurând respectarea standardelor internaţionale şi naţionale existente în domeniul drepturilor copilului, inclusiv prin audierea lor în condiţii speciale, pentru prevenirea revictimizării lor, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus