Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.03.2019

Noi indicatori de calitate pentru serviciile de telefonie mobilă și serviciile de transfer al datelor

Noi indicatori de calitate pentru serviciile de telefonie mobilă și serviciile de transfer al datelor

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a aprobat Hotărârea Consiliului de Administraţie privind indicatorii de calitate pentru serviciile de comunicaţii electronice și Hotărârea privind aprobarea Metodologiei de măsurare și evaluare a parametrilor de calitate a serviciilor de comunicații electronice accesibile publicului, furnizate prin intermediul rețelelor publice mobile celulare terestre GSM, UTMS și LTE în benzile de frecvențe 800, 900, 1800, 2100 și 2600 MHz.

Noile acte normative au drept scop asigurarea unei înțelegeri mai bune din partea utilizatorilor finali a informației privind calitatea serviciilor de telefonie mobilă (servicii voce şi SMS) şi serviciilor de transfer al datelor, fără necesitatea ca aceştia să aibă cunoştinţe profunde în materie de tehnologii.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, noile acte normative ale ANRCETI vor îmbunătăți calitatea serviciilor voce şi date în cadrul rețelelor de telefonie mobilă. „Aplicarea noilor indicatori va contribui la implementarea cadrului legal necesar pentru monitorizarea obiectivă a calității serviciilor de comunicații electronice”, a subliniat Chiril Gaburici.

Furnizorii de comunicaţii electronice vor prezenta ANRCETI şi vor publica pe site-urile lor informațiile privind calitatea serviciilor de comunicații electronice pentru două categorii de indicatori de calitate – indicatori de calitate administrativi, cum ar fi: termenul de conectare iniţială la reţea, frecvenţa reclamaţiilor utilizatorilor finali, frecvenţa reclamării deranjamentelor şi termenul de remediere al acestora, termenul de soluţionare al reclamaţiilor etc. și indicatori de calitate tehnici, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus