Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.01.2019

În atenţia persoanelor care-şi stabilesc pensia în Rusia

 În atenţia persoanelor care-şi stabilesc pensia în Rusia

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează  că confirmarea perioadelor de activitate, realizate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care-şi stabilesc pensia în Rusia, se efectuează doar în baza solicitărilor direcţiilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă expediate în adresa caselor teritoriale de asigurări sociale.

Acest mod de confirmare a perioadelor de activitate a fost convenit la Moscova, în baza Protocolului privind întâlnirea reprezentanţilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă şi a Casei Naţionale de Asigurări Sociale privind aplicarea  Acordului între Guvernul Federaţiei Ruse  şi Guvernul Republicii Moldova privind garantarea drepturilor cetăţenilor în domeniul asigurării cu pensii, din 10 februarie 1995.

Potrivit CNAS, că Fondul de Pensii din Federaţia Rusă ne-a informat despre faptul că nu acceptă prezentarea personală de către solicitant a certificatelor privind beneficierea/nebeneficierea de pensie; achitarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat şi dosarului de pensionare. Ele urmează a fi întocmite şi expediate de specialiştii CTAS numai drept răspuns la interpelările direcţiilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus