Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2019

Programul de conformare pentru anul 2019 a fost aprobat și publicat

Programul de conformare pentru anul 2019 a fost aprobat și publicat

Serviciul Fiscal de Stat continuă să promoveze spiritul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației fiscale, utilizînd în acest scop o gamă largă de instrumente orientate spre o deservire și tratare corectă a contribuabililor.

Colectarea eficientă a impozitelor și taxelor reprezintă temelia unui sistem fiscal echitabil.

În acest sens, a fost aprobat și publicat Programul de conformare pentru anul 2019.

Documentul prezintă principalele obiective și priorități în activitatea de conformare voluntară și forțată stabilite pentru anul 2019.

Aplicarea Programului de conformare a contribuabililor este soluția pentru sporirea nivelului de conformare voluntară a contribuabililor şi identtificare/prevenirea și sancționara cazurilor de încălcare fiscală.

Pentru anul 2019 au fost stabilite următoarele segmente ale economiei naționale prioritare pentru monitorizare: Construcția;
Agriculura;  Restaurante și alte activități de servicii de alimentație; Transport; Servicii de înfrumusețare/îngrijire și sănătate;
 Întreținerea și repararea autovehicolelor; Comerțul cu ridicata a produselor alimentare;

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, un segment aparte a Programului de conformare revine - Persoanelor fizice posibili subiecți ai aplicării metodelor și surselor indirecte de estimare a veniturilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus