Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.01.2019

Miting-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului

Parlamentul, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, alături de comunitatea evreiască, reprezentanți ai comunității rome, invitați de peste hotare și oficiali din Republica Moldova vor, participa la 29 ianuarie, ora 10.00, la mitingul-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului.

Statul Republica Moldova a însușit lecția trecutului și a înțeles să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei. Acțiunile de comemorare a victimelor Holocaustului sunt expresia datoriei de a recunoaște și asuma crimele comise împotriva comunității evreiești și a comunității rome. Suntem obligați să înțelegem lecțiile trecutului, pentru a nu admite vreodată repetarea lor, a spus Andrian Candu.

Toți cei care vor putea veni în această zi sunt așteptați la monumentul Victimelor Fascismului, din strada Calea Orheiului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus