Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.12.2018

Reprezentanții companiei OMV România s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova

Reprezentanții companiei OMV România s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei OMV România, care produce și comercializează petrol și gaze, surse de energie inovatoare și soluții petrochimice de înaltă calitate.

Reprezentanții companiei s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali.

„Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a menționat și despre importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz, verificând astfel și starea tehnică a acesteia. „Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschiși spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic”, a precizat ministrul.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, OMV este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus