Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.12.2018

Peste 1000 de locuințe, procurate în cadrul Programului „Prima Casă”

Peste 1000 de locuințe, procurate în cadrul Programului „Prima Casă”

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip a  anunțat că Programul „Prima Casă” a depășit pragul de 1000 de beneficiari. „Mă bucur că acest progam ia amploare. Dacă fiecare guvernare reușea în fiecare an să acorde cel puțin 1000 de apartamente, asta ar însemna că mii de familii sau mii de oameni ramâneau aici, acasă, să muncească în Republica Moldova și nu plecau peste hotare”, a spus prim-ministrul.

Potrivit premierului, succesul programului se datorează inclusiv autorităților responsabile pentru implementarea acestuia: ministerului Finanțelor, intuțiilor bancare, dar și Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care ajută cetățenii oferind informații utile. „Din punctul meu de vedere toți își fac munca bine, de asta există asemenea rezultate. Pentru anul viitor planificăm să avem minimum 3000 de beneficiari”, a adăugat Pavel Filip.

1004 de familii tinere și tineri necăsătoriți au obținut credite în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă”, lansat la 26 martie curent, la inițiativa premierului Pavel Filip. În total, prin intermediul băncilor participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 475 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 238 milioane de lei. Cele mai multe locuințe prin intermediul Programului au fost procurate în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus