Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.12.2018

CEC a stabilit acţiunile de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019

În cadrul ședinței de astăzi, 5 decembrie curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019.

Documentul stabilește prevederile legale, responsabilii și termenele de realizare ale acțiunilor caracteristice procesului de pregătire și desfășurare a alegerilor. Acestea se referă la constituirea și activitatea organelor electorale inferioare ce vor administra procesul electoral în circumscripții, modul și perioada de înregistrare a candidaților la funcția de deputat, condițiile de desfășurare a campaniei electorale, inclusiv a agitației electorale, particularități ale monitorizării scrutinului și reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, aspecte ale gestionării și raportării financiare a campaniei de către grupurile de inițiative și concurenți.

Tot astăzi, CEC a adoptat o hotărîre privind repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei în perioada electorală și a acreditat mai mulți observatori naționali din partea Asociației obștești “Promo-LEX” și 3 observatori internaționali din partea Asociației obștești „Reprezentanța din Moldova a Institutului Republican Internațional din SUA”, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019.

Hotărîrile aprobate vor fi publicate pe pagina-web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md, cu respectarea prevederilor privind protecția datelor cu caracter personal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus