Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2018

Programul de măsuri pentru implementarea Concepției securității informaționale a Republicii Moldova, discutat în comisiile parlamentare

Programul de măsuri pentru implementarea Concepției securității informaționale a Republicii Moldova, discutat în comisiile parlamentare

Programul de măsuri pentru implementarea Concepției securității informaționale a Republicii Moldova a fost discutat în ședința de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Documentul va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare.

Potrivit Programului de măsuri, Concepția securității informaționale va fi realizată în două etape. Prima etapă include elaborarea și implementarea Strategiei securității informaționale pentru anii 2019 – 2024. Ulterior, va fi evaluată integral implementarea acesteia și va fi luată decizia în privința necesității de ajustare în conformitate cu evoluțiile existente. După expirarea termenului Strategiei, va fi inițiată elaborarea unei noi Strategii pentru perioada ulterioară.

A doua etapă a Programului include reevaluarea Concepției securității informaționale, în conformitate cu realitățile existente și inițierea procedurii de modificare a acesteia sau de elaborare a unui nou document. 

Monitorizarea implementării Programului de măsuri va fi asigurat de Serviciul de Informații și Securitate. Îndeplinirea acestuia se va efectua din contul și în limitele bugetelor aprobate ale autorităților și instituțiilor implicate.

Proiectul a fost discutat și la ședința Comisiei drepturile omului și relații interetnice, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus