Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.11.2018

Niciun bugetar nu va avea un salariu mai mic decât în prezent, în urma reformei salarizării

Niciun bugetar nu va avea un salariu mai mic decât în prezent, în urma reformei salarizării

În cadrul unei noi ședinței a Clubului de presă al Guvernului, a fost dezbătut subiectul privind reforma salarizării în sectorul bugetar.  Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a dezmințit informațiile apărute în presă, potrivit cărora, în urma reformei salarizării unele categorii de bugetari vor avea salarii mai mici decât în prezent. El a precizat că această lege stabilește o nouă grilă a salarizării, care reduce discrepanța de la 33 unități la 15, între salariul cel mai mic și cel mai mare, existente în prezent. Astfel, bugetarii care primesc acum salarii mai mari decât cele stabilite în noua grilă vor avea un salariu de bază mai mic, însă vor beneficia de mai multe compensații, încât veniturile lor să fie aceleași ca în prezent. În același timp, persoanele care primesc acum cele mai mici salarii vor avea acum un salariu de bază mai mare, fapt care le va aduce un venit mai semnificativ.

„Cu implementarea legii, nimeni nu va pierde din salariu și nu va avea un salariu mai mic de 2 mii de lei. Salariul doar va crește. Avem acum un mecanism care ne va permite ca în fiecare an salariul să fie revizuit pentru a fi majorat cel puțin în funcție de rata inflației”, a spus Octavian Armașu.

În cadrul ședinței, au mai fost clarificate și alte aspecte ale Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, dar și ale reformei fiscale. Totodată, au fost puse în discuție și unele prevederi ale Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, aprobată recent de Cabinetul de miniștri.

În context, ministrul Finanțelor a accentuat că această lege corespunde în totalitate priorităților Guvernului, stabilite la începutul anului  2018. „Legea Bugetului pentru 2019 prevede continuarea proiectelor de infrastructură,  prin alocarea mijloacelor în Fondul Rutier, dar și în proiectul „Drumuri Bune pentru Moldova”. De asemenea, lansăm noi proiecte în domeniul educației, dar și în cel al justiției”, a precizat Octavian Armaşu, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus