Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.10.2018

Comercializarea cu preț redus a mărfurilor și serviciilor, examinată la Comisia economie, buget și finanțe

Comercializarea cu preț redus a mărfurilor și serviciilor, examinată la Comisia economie, buget și finanțe

Reglementările despre comercializarea cu preţ redus a mărfurilor și serviciilor au fost examinate, în ședința de astăzi, a Comisiei economie, buget și finanțe.

Inițiativa aparține unui grup de deputați și presupune completarea Legii privind protecția consumatorilor cu o anexă nouă care include Regulamentul reducerilor de preţ la comercializarea de către agenţii economici a produselor şi la prestarea serviciilor.

Potrivit autorilor, acesta ar urma să reglementeze regulile şi modalitatea de stabilire a preţurilor de către comercianţi în perioada de comercializare/prestare servicii cu preţ redus. Noile reguli propuse la stabilirea preţului redus presupun că agentul economic care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice.

Totodată, anunţul de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent ar trebui efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs. Noul preț ar trebui menționat lângă prețul anterior. Proiectul reglementează și publicitatea reducerilor de preţ.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă a menționat că reglementările propuse sunt obiectul Legii cu privire la comerțul interior și nu pot fi incluse în  Legea privind protecția consumatorilor.

Inițiativa legislativă nu a fost susținută de Comisia economie, buget și finanțe, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus