Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.08.2018

Mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale cu grindină

Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în perioada 18-20 august mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale cu grindină.  În urma precepitațiilor abundente au rămas distruse mai multe porțiuni de drumuri locale în raionul Cantemir.

Astfel se raportează că în satul Cania a fost distrus circa 5,2 km de drum, dar și în satul Cârpești circa 0,3 km. Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri agricole și gospodării particulare. În UTA Gagauzia, satul Congazcicul de Jos au fost afectate circa 7 ha de legume, dar și în orașul Vulcănești circa 23 ha de vii. Astfel la nordul țării, în satul Chișcăreni a raionului Sîngerei ploaia a afectat 1,2 ha de vii.

Mai mult, se raportează că în satul Chișcăreni în urma precepitațiilor puternice însoțite de rafale de vînt au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie și 48 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul a 3 case de locuit. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus