Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.08.2018

Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei Rimantas Latakas

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei Rimantas Latakas, care își încheie mandatul în Republica Moldova. Andrian Candu a salutat activitatea dinamică în țara noastră a Ambasadorului Rimantas Latakas, care s-a implicat activ și a contribuit considerabil la consolidarea relaţiilor între Republica Moldova și Lituania.

Speakerul a remarcat relațiile de bună cooperare stabilite între Parlamentul Republicii Moldova și Seimasul Republicii Lituania.

Totodată, Andrian Candu a adresat mulțumiri autorităților lituaniene pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova. ”Republica Moldova va aprecia, în continuare, asistenţa Lituaniei în implementarea Acordului de Asociere al țării noastre cu UE și armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar”, a declarat Președintele Parlamentului.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a exprimat gratitudine autorităților lituaniene pentru menţinerea țării noastre în topul celor 7 state prioritare care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare. În anul curent, vor fi implementate 8 proiecte de asistenţă. Anul trecut, Lituania a oferit Republicii Moldova peste 77 mii euro pentru finanţarea a 11 proiecte de dezvoltare în domenii precum consolidarea capacităţilor administrative şi instituţionale, implementarea reformelor în vederea implementării Acordului de Asociere, consolidarea societăţii civile, sensibilizarea opiniei publice privind beneficiile integrării europene.

Rimantas Latakas este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova din 5 august 2014.

În iulie curent, s-au împlinit 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Lituania, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus