Trimite e-mail | Printeaza
Social
25.07.2018

Persoanele cu dizabilități severe vor beneficia atât de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, cât și de alocația pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere

De la 1 septembrie curent, persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, care beneficiază de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, vor primi din partea statului și alocația pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar. Guvernul a aprobat astăzi avizul la proiectul de lege elaborat în acest sens.

Măsura are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități severe, prin asigurarea atât a dreptului la serviciul de îngrijire socială la domiciliu de care aceștia beneficiază în prezent, cât și a alocației sus-menționate.

Alocaţia pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere va reprezenta o sursă adițională de venit pentru beneficiari, oferindu-le posibilitatea să-și acopere cheltuielile curente și să suplinească activităţile de îngrijire.

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor celor 268 de beneficiari actuali constituie circa 879 mii de lei și vor fi acoperite din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, prevăzută pe anul 2018, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus