Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2018

Andrian Candu: Republica Moldova este interesată de experiența Macedoniei în avansarea pe calea integrării europene

Andrian Candu: Republica Moldova este interesată de experiența Macedoniei în avansarea pe calea integrării europene

Republica Moldova este interesată de experiența Macedoniei în avansarea pe calea integrării europene și de transfer de bune practici privind cooperarea cu UE în domeniul statului de drept. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, aflat în vizită la Chișinău.

Speakerul a reiterat faptul că prioritar pentru Republica Moldova este implementarea Acordului de Asociere cu UE și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Andrian Candu a menționat că atât Parlamentul, cât şi Guvernul au ferma determinare de a realiza toate angajamentele prevăzute de Acordul de Asociere și de a consolida instituțiile democratice din țara noastră.

Președintele Parlamentului a reafirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea relațiilor cu Macedonia, precum și extinderea cooperării la nivel regional. Andrian Candu s-a referit la experiența recentă de creare a Adunării Parlamentare Republica Moldova – Georgia – Ucraina, care reprezintă o voce comună a celor 3 țări la nivel regional.

”Republica Moldova este interesată de experienţa Macedoniei privind atragerea investiţiilor străine, precum şi la impedimentele pe care le întâmpină în procesul de integrare europeană”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, Președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov a menționat că atât Macedonia, cât și Republica Moldova fac față acelorași aspirații și provocări, pot învăța una de la alta, consolidând relațiile bilaterale și la nivel regional.

La discuții au mai participat Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, Președinta Grupului parlamentar de prietenie cu țările Europei de Sud-Est, Mihaela Spătaru.

În anul curent, Republica Moldova și Macedonia marchează 23 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus