Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.06.2018

Parlamentul a numit în funcție cinci membri ai Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii

Parlamentul, în ședința plenară de astăzi, a numit în funcție cinci membri ai Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii. Aceștea sunt Ian Feldman, Svetlana Doltu, Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca  care vor avea un mandat de cinci ani.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a desfășurat concursul public, iar capacităţile profesionale ale candidaţilor au fost apreciate în cadrul unui interviu individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile. Pentru participare la concurs au depus dosarele 16 candidați.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a fost constituit de Parlament la 1 martie 2018. Comisia a fost formată din 7 deputați, membri ai Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi: Inna Șupac, Galina Balmoș, Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Eugen Bodarev, Alla Dolință și Anatolie Zagorodnîi.
 
Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, creată în 2013, care are misiunea de prevenire și protecție împotriva discriminării, asigurarea egalității, promovarea oportunităților egale și a diversității, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus