Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.06.2018

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis

În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare.

Potrivit Acordului, și cetățenii Federației Saint Kitts și Nevis, titulari ai pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, vor fi scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea în Republica Moldova.

Totodată, scutirea de viză nu acordă cetățenilor dreptul la muncă, iar, în timpul aflării pe teritoriul statului de destinație, cetățenii sunt obligați să respecte legislația acestuia.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare a fost semnat în martie 2018, la Londra.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a ratificat Protocolul adițional Nagoya-Kuala Lumpur privind răspunderea și repararea prejudiciului la Protocolul de la Cartagena privind biosecuritatea. Documentul este un instrument al dreptului internațional în domeniul răspunderii și reparării daunelor rezultate din mișcarea transfrontalieră a organismelor modificate genetic, care contribuie la asigurarea securității biologice legate de utilizarea organismelor modificate vii.

Ratificarea Protocolului va avea un impact favorabil asupra mediului înconjurător și asupra sănătății umane, asigurând norme pentru obținerea beneficiilor maxime de la utilizarea organismelor vii modificate, precum și de reparare a daunelor pentru efecte adverse a pagubelor asupra mediului.

Republica Moldova a semnat Protocolul adițional în ianuarie 2012, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus