Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.04.2018

Intervenția sporită a pompierilor la lichidarea a două incendii în capitală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a fost alertat astăzi la ora 12.06 de minute pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Zootehnie de pe str. Academiei nr.1 a mun. Chișinău. La fața locului pentru localizarea arderii au fot antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori. Ajunși la locul incendiului, pompierii au evacuat toate persoanele din interiorul clădirii și au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață de peste 1000 metri pătrați  a acoperișului.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Incendiul a fost localizat la ora 13.20  de minute. Pentru lichidarea arderii, în regim sporit au fost ridicați pe alertă angajații întregii garnizoane a municipiului Chișinău. Toate circumstanțele, cauza și prejudiciul urmează a fi stabilite ulterior.

Un alt incendiu în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut în această după amiază într-un bloc cu oficii și centru comercial de pe str. Ismail nr. 89/1. Apelul la IGSU a fost recepționat la 13.15 minute, iar la fața locului au fost antrenate 4 echipaje de intervenție. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit, focul fiind lichidat la ora 14.20 de minute. Potrivit primelor informații incendiul a afectat o suprafața de peste 500 metri pătrați a căptușelii de la acoperiș și a pereților laterali. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite de către specialiștii IGSU.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus