Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2018

Biroul permanent a aprobat organizarea Conferinței interparlamentare la nivel înalt pe probleme de securitate

Biroul permanent a aprobat organizarea Conferinței interparlamentare la nivel înalt pe probleme de securitate

Oficiali și experți de nivel înalt vor participa la prima Conferință interparlamentară în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente” organizată la Chișinău, la 2 martie curent.
 
Evenimentul este organizat, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președintelui Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu,  președintelui Parlamentului Georgiei Irakli Kobakhidze, președintelui Radei Supreme a Ucrainei Andriy Parubiy. Organizarea evenimentului a fost susținută, astăzi, prin decizia Biroului Permanent al Parlamentului.
 
”Ucraina, Moldova și Georgia se confruntă cu provocări actuale similare, cum este separatismul, dezinformarea, ingerințe externe în procesul politic. De asemenea, avem aspirații comune de transformare a țărilor după modelul european și integrare în UE. Această conferință, pe care avem ambiția să o organizăm anual, este o platformă de dezbateri unde politicieni și experți la nivel înalt se întâlnesc pentru a identifica noi mecanisme de cooperare în domeniul apărării și securității din regiune. Am ajuns la etapa în care suntem cu toții conștienți de necesitatea consolidării dimensiunei de securitate prin contracararea amenințărilor hibride ce subminează fundamentele democratice ale țărilor noastre”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.
 
La Conferință vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, energetică și provocări actuale comune, creșterea economică și supremația legii în cadrul Parteneriatului Estic. Toată informația, actualizată la zi, este plasată pe pagina evenimentului Parl4Sec.md.  
 
Până la această oră participarea la conferință a fost confirmată de conducerea a 10 legislative, inclusiv șapte președinți de Parlament. De asemenea, au anunțat că vor participa europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, precum și experți notorii cum sunt vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic Damon Wilson, fostul asistent adjunct al Secretarului de stat SUA și ex-președinte Freedom House David Kramer, Anders Aslund, Eurasia Center, Consiliul Atlantic, Directorul Eurasia Center John Herbst, ambasadorul Asif Chaudhry, directorul asociat RUSI, Jonathan Eyal, Ambasadorul Alexander Vershbow, fost secretar general adjunct NATO, alți experți internaționali și regionali.   
 
Aceasta este prima conferință parlamentară de nivel înalt în probleme de securitate, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus