Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.01.2018

În perioada 1 – 07 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 267,8 mln lei

În perioada 01 – 07 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 267,8 mln lei, fiind perfectate per total 4 695 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 29 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 9 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 47 096 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 67 665 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 406 și respectiv 9 651 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus