Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2017

Andrian Candu propune zi de doliu național în amintirea Majestății Sale Regele Mihai al României

Andrian Candu propune declararea zilei de 16 decembrie, ziua în care va fi înmormântat Majestatea Sa Regele Mihai al României, drept zi de doliu național. Președintele Parlamentului va transmite astăzi un demers la Președinție.

”Pentru a păstra tradiția lansată frumos anul trecut de fostul Președinte Nicolae Timofti, dar luând în considerație și istoria care ne leagă de Familia Regală, ar fi bine ca ziua de sâmbătă să fie declarată zi de doliu național”, a declarat Andrian Candu.

Ieri, delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Președintele Andrian Candu, a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României la Castelul Peleș, unde a fost așezat corpul neînsuflețit al Regelui. Speakerul a transmis condoleanțe Familiei Regale și a semnat în Cartea de condoleanțe.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus