Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.11.2017

Parlamentul a ratificat Acordul cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecția informațiilor clasificate

Parlamentul a ratificat Acordul cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecția informațiilor clasificate

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate. Pentru aprobarea documentului au votat 66 deputați dintre cei prezenți.
 
Potrivit autorilor, documentul a fost semnat, la Bruxelles la 31 martie 2017 și va contribui la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate și asigurarea protecţiei informaţiilor schimbate sau produse în procesul de cooperare, precum și  stabilirea unui cadrul legal de colaborare.
 
Totodată,  Acordul defineşte termenul de informaţii clasificate drept orice informaţii atribuite la secret de stat sau materiale, sub orice formă, care sunt considerate de către oricare dintre părţi că necesită protecţie, deoarece divulgarea acestora ar putea cauza prejudicii intereselor Republicii Moldova sau ale Uniunii Europene şi poartă o clasificare de securitate.
 
Acordul se încheie pe o perioadă nedeterminată. Fiecare parte are dreptul să denunţe oricând, în scris, prezentul document, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus