Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2017

Cabinetul de miniștri a aprobat Strategia naţională de apărare şi Planul de acţiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2017-2021

Documentul urmărește consolidarea mecanismului de conlucrare inter-instituţională în vederea dezvoltării unui sistem de apărare modern şi eficient.
 
Strategia stabilește obiectivele, etapele şi mecanismele de fortificare a capacităţilor sistemului naţional de apărare. Astfel, se urmărește asigurarea apărării frontierei de stat, dezvoltarea capacităţii de control şi protecţie a spaţiului aerian, îmbunătățirea sistemului de instruire militară şi perfecţionarea sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă.
 
Printre principalele acțiuni prevăzute de Strategia națională de apărare se regăsesc: dotarea forţelor armate cu tehnică şi echipamente moderne, revizuirea responsabilităţilor structurilor de forţă, armonizarea prevederilor legale care reglementează sistemul naţional de apărare cu normele europene.
 
Costurile pentru implementarea acestor acţiuni vor fi acoperite din bugetul de stat şi din surse externe, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus