Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.09.2017

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Subsecretarul de stat al SUA, Thomas Shannon

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Subsecretarul de stat al SUA, Thomas Shannon

În cadrul vizitei sale oficiale la New York, Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere bilaterală cu Subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Thomas Shannon.
 
Întâlnirea s-a axat pe consolidarea dialogului bilateral dintre Republica Moldova şi SUA.
 
În context, Premierul Pavel Filip a menţionat că Guvernul Republicii Moldova a iniţiat procedura de înscriere în agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui punct întitulat „Retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.
 
„Rugăm SUA să susţină şi să încurajeze adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul ţării", a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.
 
Un alt subiect discutat de oficiali vizează consolidarea Dialogului Strategic RM-SUA prin desfăşurarea Reuniunilor la nivel de Coordonatori şi Grupuri de lucru sectoriale.
 
În context, şeful Executivului de la Chişinău a exprimăm gratitudine pentru asistenţa oferită de SUA pe parcursul ultimilor 25 de ani, fonduri care au contribuit atât la modernizarea statului, în beneficiul cetățenilor, cât și la sporirea încrederii acestora în direcția pro-vestică de dezvoltare a țării.
 
La rândul său, Subsecretarul SUA, Thomas Shannon, a încurajat Guvernul să continue realizarea reformelor care au ca scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus