Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.09.2017

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de Premierul Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de Premierul Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn

Prim-ministrul Pavel Filip și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, au discutat despre gradul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în acest sens. Dialogul a avut loc în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York.
 
Un instrument important în acest context îl constituie Agenda de Asociere agreată de Republica Moldova şi UE, care include acţiunile pe care le vor întreprinde instituţiile în perioada 2017-2019 pentru realizarea Acordului de Asociere.
 
Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit.
 
La rândul său, Comisarul Johannes Hahn a spus că Uniunea Europeană va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetățenilor.
 
Interlocutorii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie curent la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat importanța acestei platforme pentru țara noastră, menționând că succesul Parteneriatului Estic va fi un succes al statelor membre și al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus