Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.09.2017

Valută nedeclarată, ascunsă în tavanul unui microbuz

Doi conaționali, în vârstă de 31 și respectiv 37 de ani, sunt documentați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru tentativa de trecere peste frontiera vamală a valutei nedeclarate conform prevederilor legale.

Depistarea a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, la postul vamal Leușeni, după ce microbuzul în care se aflau persoanele a fost redirecționat pe Coridorul Roșu pentru verificări suplimentare. Inițial, în cadrul completării formularelor, aceștia au declarat că dețin sumele de 6 600 de franci elvețieni și respectiv, 5 000 franci elvețieni și 750 de euro, însă, în rezultatul controlului fizic efectuat, echipa mixtă de control, formată din vameși și polițiști de frontieră, a depistat în tapițeria tavanului autovehiculului alți  14 800 de franci elvețieni, precum și 2 700 de euro, tăinuite de la controlul vamal.

Conform procedurii, organul vamal a reținut în vederea confiscării sumele de 8 200 de franci elvețieni și 2 700 de euro, acestea constituind cuantumul ce depășea limita legală de 10 000 de euro pentru care nu este obligatorie declararea, iar bărbații urmează a fi amendați contravențional.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus