Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.08.2017

Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice

Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice

Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, peste 9,16 milioane de lei vor fi repartizate celor 93 de beneficiari din 16 localități ale ţării.
 
Cea mai mare parte din sumă – 4,63 milioane lei, va fi transferată pentru plata tranşei a cincea persoanelor din raioanele Anenii-Noi, Briceni, Orhei, Râșcani, Străşeni, mun. Chişinău și UTA Găgăuzia, cărora le-a fost stabilită compensaţia respectivă în anul 2013. De celelalte mijloace alocate vor beneficia victimele represiunilor politice cărora compensația le-a fost stabilită în anii 2014, 2015 și 2016, precum și persoanele din raioanele Briceni și Taraclia care vor primi în anul curent prima tranșă.
 
Anual, Guvernul achită, din contul bugetului de stat, compensații pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoare bunurilor depășește această sumă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus