Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2017

A fost stabilit modul de participare a partidelor politice şi altor organizaţii social-politice la campania electorală pentru referendumul republican

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, 18 iulie curent, Instrucțiunea privind modul de participare a partidelor politice şi altor organizaţii social-politice la campania electorală pentru referendumul republican.

Documentul are drept scop perfecționarea procedurilor electorale privind participarea partidelor politice şi altor organizaţii social-politice la acţiunile de agitație electorală pentru referendumul republican, precum şi al realizării corespunzătoare a drepturilor şi obligațiilor acestora în cadrul plebiscitului.

În acest fel, după publicarea de către Comisie a listei partidelor şi altor organizații social-politice ce au dreptul să participe la referendumul republican, dar nu mai devreme de 60 de zile și nu mai tîrziu de 30 de zile înainte de ziua desfășurării referendumului republican, acestea pot solicita înregistrarea în calitate de participant la referendum. La rîndul său, Comisia, în termen de 3 zile, va examina setul de documente depus, după care va adopta o hotărîre privind înregistrarea în calitate de participant la referendum sau privind refuzul motivat de înregistrare.

Totodată, din momentul înregistrării, participantul la referendum va putea să beneficieze de timp de antenă gratuit, contra plată şi să participe la dezbaterile electorale conform procedurilor stabilite de legislația și actele normative în vigoare. Finanţarea campaniei pentru referendum se va face în condiţiile legislației în vigoare și se va deschide la bancă un cont cu mențiunea „Fond electoral” în care vor fi virate sume proprii și sume primite de la persoane fizice şi juridice din țară.

Potrivit CEC, tot în ședința de astăzi, Comisia a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a referendumului republican.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus