Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.07.2017

Pavel Filip l-a primit astăzi pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit

Pavel Filip l-a primit astăzi pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit

Oficialii au trecut în revista principalele evoluţii ale dialogului dintre Republica Moldova şi partenerii de dezvoltare şi au efectuat un schimb de opinii privind implementarea reformelor.  În context, Premierul a comunicat diplomatului american despre rezultatele acţiunilor Guvernului, referindu-se la reforma regulatorie, a sistemului de pensii,  în domeniul sănătăţii şi sistemul judiciar.
 
„Guvernul pe care îl conduc s-a angajat să facă reforme pentru cetăţeni şi pentru a transforma Republica Moldova într-o ţară la standarde europene, având la bază angajamentele asumate prin Foaia de parcurs cu Uniunea Europeană și prin Acordul cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Pavel Filip. De asemenea, Prim-ministrul a mulţumit pentru suportul constant oferit de SUA.
 
La rândul său, diplomatul american a încurajat Guvernul să continue implementarea reformelor într-un mod robust, chiar dacă rezultatele acestora se resimt în timp. De asemenea, James Pettit a remarcat că SUA promovează respectarea valorilor democratice şi are ca scop să ajute Republica Moldova să avanseze, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus