Trimite e-mail | Printeaza
Social
11.07.2017

Executivul a aprobat noi măsuri de adaptare a învățământului profesional tehnic la cerințele pieței muncii

Executivul a aprobat noi măsuri de adaptare a învățământului profesional tehnic la cerințele pieței muncii

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi proiectul de lege cu privire la comitetele sectoriale pentru formare profesională. Documentul promovează amplificarea și eficientizarea colaborării dintre angajați și angajatori în vederea dezvoltării învățământului vocațional tehnic conform necesităților pieței muncii.
 
Comitetele sectoriale vor putea fi create de organizațiile patronale și sindicale pentru a dezvolta parteneriate sociale cu scopul de a sprijini învățământul profesional tehnic și formarea continuă a specialiștilor, precum și a corela formarea profesională a angajatorilor cu cerințele pieței forței de muncă. Totodată, acestea vor putea iniția, coordona și participa la elaborarea standardelor ocupaționale pentru învățământul profesional tehnic, precum și la revizuirea standardelor existente în economia națională.
 
În același timp, noile entități vor participa la elaborarea Cadrului Național al Calificărilor, vor aviza curriculumurile de studii și vor înainta propuneri privind actualizarea Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova.
 
La fel, toate proiectele de acte normative care reglementează formarea continuă și învățământul profesional tehnic vor fi consultate obligatoriu cu comitetele sectoriale.
 
Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus