Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2017

Pavel Filip: Republica Moldova pledează pentru dinamizarea parteneriatului cu Belarus

Pavel Filip: Republica Moldova pledează pentru dinamizarea parteneriatului cu Belarus

Prim-ministrul Pavel Filip și-a început astăzi vizita oficială în Republica Belarus. Șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu Președintele Alexandr Lukașenko, în cadrul căreia a discutat despre rezultatele colaborării dintre cele două state pe parcursul a 25 de ani de relații diplomatice, precum și despre posibilitățile de a lansa noi proiecte comune.
 
Premierul Pavel Filip a remarcat dialogul constructiv dintre Republica Moldova și Republica Belarus și a mulțumit autorităților de la Minsk pentru deschiderea de care dau dovadă în procesul de dinamizare a parteneriatului bilateral. “Apreciem bunele relații stabilite între țările noastre și ne dorim să menținem, în continuare, caracterul stabil și productiv al acestora”, a declarat Pavel Filip.
                                                                                                                                                           
De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova s-a pronunţat pentru valorificarea pe deplin a potențialului comercial-economic dintre cele două țări. “Suntem interesați să aprofundăm colaborarea cu partenerii din Belarus în domeniul industriilor de producție. Zona de comerț liber a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană deschide noi posibilități pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în particular pentru sporirea numărului de companii mixte. Am lansat o serie de reforme interne pentru  a facilita activitatea antreprenorilor, dorim să creăm condiții atractive pentru investitorii străini, inclusiv pentru cei din Belarus”, a mai spus Prim-ministrul.
 
La rândul său, Președintele Republicii Belarus a subliniat  că relațiile cu Republica Moldova sunt foarte importante pentru țara sa datorită istoriei comune și a beneficiilor aduse cetățenilor din ambele state. Totodată, Alexandr Lukașenko a spus că autoritățile de la Minsk pledează pentru impulsionarea parteneriatului bilateral și utilizare la maxim a oportunităților oferite de Acordurile bilaterale și multilaterale la care Moldova și Belarus sunt parte. “Moldova poate conta şi în continuare pe susţinerea Republicii Belarus, care este un partener de încredere şi deschis spre colaborare” a declarat președintele​ belarus.
 
Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța activității Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, parteneriatul bilateral în domeniul transporturilor, construcției, agriculturii, precum și cel al culturii. potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus