Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.05.2017

9 companii străine din industria constructoare de mașini și IT interesate să investească în Moldova

9 companii străine din industria constructoare de mașini și IT interesate să investească în Moldova

Cu suportul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), de la începutul anului curent, 9 companii străine din industria constructoare de mașini și IT au efectuat vizite de studiu în țara noastră pentru dislocarea unităților sale de producere pe platformele industriale din Republica Moldova.

Astfel, un producător german de cablaje a întreprins deja 2 vizite de studiu, a avut întrevederi cu autoritățile publice locale, administrația Zonelor Economice Libere, a vizitat diferite clădiri de tip brownfield. Compania intenționează deschiderea unei unități de producere pe o suprafață de 2000-3000 m2, cu angajarea a 300-500 persoane. Alte două companii din același sector, una din Belgia, specializată în producerea de piese pentru sistemele de suspensie și direcție a automobilelor și alta din Japonia sunt în căutare de locații pentru deschiderea fabricilor în Moldova.

De asemenea, o asociație din Germania care întrunește membri din diferite sectoare a lanțului de aprovizionare a elaborat un raport despre posibilitățile și capacitățile de producere ale companiilor din Moldova și l-a prezentat tuturor membrilor săi în cadrul unui eveniment organizat în România.

Un producător de containere pentru depozitare și transport, huse de protecție din Polonia este interesat de outsourcing în țara noastră pentru structurile metalice și a huselor de protecție. În acest sens, reprezentanții companiei s-au întâlnit cu întreprinderile locale din domeniul construcției de mașini și textile.

O companie olandeză de articole pentru produsele din tutun a stabilit parteneriate cu producătorii autohtoni de ambalaje din carton. Ca locație a fost selectată localitatea Taraclia din raionul Căușeni. Aceasta planifică angajarea a 500-600 de persoane.

În sectorul IT au efectuat vizite de studiu, asistate de experții MIEPO două companii, una din Serbia și alta din Italia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus