Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.05.2017

Premierul cere măsuri urgente de combatere a evaziunii fiscale

Premierul cere măsuri urgente de combatere a evaziunii fiscale

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul a readus în discuție subiectul privind controlul activității agenților economici. În acest sens, Pavel Filip a salutat operațiunea derulată de Serviciul Fiscal de Stat în cadrul căreia au fost verificați mai mulți comercianți de produse de tutungerie, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste un milion de lei.
 
“Motiv de satisfacție nu este aplicarea acestor amenzi, ci mesajul clar  pe care îl transmitem: că nu vom tolera evaziunea fiscală. Cei care nu plătesc impozitele dau  o lovitură dublă: pe de o parte nu se acumulează mijloace financiare la buget, pe de altă parte ei nu contribuie la domeniul social pentru a oferi bunăstare cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Pavel Filip.
 
Șeful Executivului a accentuat că monitorizarea activității agenților economici va fi efectuată de către instituțiile de control în mod transparent și previzibil, în vederea asigurării unor condiții echitabile și susținerii celor care își desfășoară activitatea onest. “Vreau ca toți să înțeleagă acest mesaj foarte dur - cu toții vor plăti impozite. Astfel vom putea răspunde la întrebările referitor la pensii, salarii, drumuri și celelalte investiții sociale și publice”, a conchis Premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus