Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.05.2017

Președintele Parlamentului participă la summitul speakerilor din Europa Centrală și de Est

Președintele Parlamentului participă la summitul speakerilor din Europa Centrală și de Est

Președintele Parlamentului Andrian Candu participă, în perioada 17-18 mai curent, la summitul speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est.
 
La lucrările summitului Andrian Candu va avea o alocuțiune la panelul despre securitatea din regiune.
 
În marja summitului, președintele Parlamentului are planificată o întrevedere cu Andrzej Duda, președintele Poloniei și cu Ryszard Terlecki, vicemareșalul Seimului. De asemenea, sunt preconizate întâlniri cu mareșalii Seimului și Senatului Poloniei.
 
Summitul din captiala poloneză are drept scop dezbaterea viitorului continentului și regiunii, cooperarea și dialogul pentru viitoarele generații, potrivit organizatorilor. Discuțiile vor include securitatea din regiune în fața provocărilor curente, cooperarea pentru dezvoltarea axei Nord-Sud de infrastructură, rolul parlamentelor naționale în politica internațională. Întrunirea este o oportunitate pentru discutarea valorilor, inclusiv din perspectiva suveranității și respectului pentru tradiții și istorie. 
 
La summit participă președinți și vicepreședinți din Parlamentele Albaniei, Axervaijanului, Bosniei și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Georgia, Lituania, Letonia, România, Serbia, Slovacia, ucraina și Ungaria. De asemenea, vor fi reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Grecia, Macedonia și Turcia, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus