Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2017

Cetățenii pot adresa on-line petiții Parlamentului Republicii Moldova

A fost lansat Sistemul Informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament. Sistemul e-Petiții va asigura transparență în gestiunea informației, va eficientiza munca funcționarilor din Parlament, va reduce birocraţia, timpul şi costul aferent procesului de înregistrare şi gestiune a petițiilor, precum și de regăsire a informaţiei aferente petiţiilor expediate în adresa Parlamentului.

Persoanele fizice sau juridice pot expedia petiții on-line, iar, ulterior, verifica circulația informației. Cetățenii urmează să completeze on-line un formular, iar textul petiției nu trebuie să depășească 2 000 de caractere. În funcție de specificul problemei abordate, la examinarea petiției vor fi implicate și autoritățile administrației publice centrale și locale.

Sistemul Informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament https://e-petitii.parlament.md/ a fost elaborat cu suportul Programului pentru Democrație din Republica Moldova, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu suportul financiar ar Guvernului Suediei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus