Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.05.2017

Serviciu de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei

Serviciu de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei

Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie şi violenţei împotriva femeilor. Scopul Serviciului constă în prevenirea violenței, precum și în asigurarea asistenței și protecției victimelor acestui fenomen.
 
Serviciile prevăzute în Regulament vizează oferirea consilierii psihologice la telefon, identificarea victimelor violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor, informarea acestora privind drepturile lor şi susţinerea în situaţiile de criză. Totodată, Serviciul este destinat membrilor comunităţii, agresorilor (în calitate de beneficiari secundari), precum şi profesioniştilor din domeniu care îşi vor putea expune problemele existente în procesul de asistență a cazurilor, cu garantarea deplină a confidenţialităţii.
 
Serviciul va dispune de un număr de telefon gratuit pe întreg teritoriul ţării, fiind posibil de accesat contra cost şi de beneficiarii de peste hotare, zilnic, 24 de ore din 24, de la telefonia fixă şi mobilă. De asemenea, personalul Serviciului va putea oferi informații solicitanţilor inclusiv prin intermediul poștei electronice sau a rețelelor de socializare.
 
Specialiştii îşi vor desfăşura activitatea în conformitate cu Standardele minime de calitate, aprobate de Executiv, care reglementează procesul de prestare a serviciilor şi componenţa personalului. Astfel, conform documentului, în cadrul Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie şi violenţei împotriva femeilor vor activa şase consilieri, un manager şi personal auxiliar.
 
În scopul asigurării bunei funcţionări a Serviciului, pentru anul 2017 din bugetul de stat au fost alocate mijloace financiare în sumă de 775,4 mii lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus