Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.05.2017

Peste 56 000 de țigarete nedeclarate, depistate de vameși în decurs de o săptămână

Colaboratorii Serviciului Vamal au prevenit, în perioada 25 aprilie – 1 mai a.c., cinci tentative de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie, fiind reținute în vederea confiscării 56 060 de țigarete, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Primele trei tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera vamală au fost înregistrate la postul vamal Sculeni, unde vameșii, asistați de patrupezii Serviciului Vamal, au descoperit  26 100 de țigarete de diverse mărci.

O altă tentativă prevenită cu ajutorul câinelui antitabac a fost consemnată la postul vamal Costești, unde au fost depistate 2 960 de țigarete marca „Ritm”, nedeclarate organului vamal.

Celelalte 27 000 de țigarete tăinute de la controlul vamal au fost depistate de către vameșii de la Leușeni, în timpul scanării unui autocamion care se deplasa în România. Țigaretele erau disimulate în spațiul special amenajat al podelei semiremorcii autocamionului.

Produsele de tutungerie au fost reținute și transmise serviciilor speciale ale Vămii, în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun și aplicării amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus