Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2017

Republica Moldova a participat la Platforma multilaterală de la Bruxelles și la Reuniunea înalților oficiali ai Parteneriatului Estic

Republica Moldova a participat la Platforma multilaterală de la Bruxelles și la Reuniunea înalților oficiali ai Parteneriatului Estic

În perioada 27 – 28 aprilie 2017, la Bruxelles, Regatul Belgiei, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ședință a Platformei multilaterale Nr. 1 pentru democrație, buna guvernare și stabilitate și Reuniunea înalților oficiali ai Parteneriatului Estic. La evenimente au participat reprezentanții statelor Parteneriatului Estic, instituțiilor europene şi statelor membre ale Uniunii Europene. Delegația moldoveană a fost condusă de Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari.

Reuniunea înalților oficiali a reprezentat o ocazie oportună pentru efectuarea schimbului de opinii privind implementarea prevederilor convenite în 2015 în Declarația de la Riga, precum şi pentru setarea priorităţilor şi rezultatelor aşteptate în contextul Summitul-ui Parteneriatului Estic de la Bruxelles din noiembrie 2017.

În acest sens, o atenție deosebită a fost acordată discutării propunerilor Comisiei Europene şi Serviciului European de Acţiune Externă din decembrie 2016 cu privire la priorităţi şi obiective-cheie care urmează a fi atinse în cadrul Parteneriatului Estic pe parcursul acestui an și până în 2020.  

Discuțiile în cadrul Platformei multilaterale Nr.1 s-au axat pe prevenirea și combaterea corupției, reformele din domeniul justiției, reforma administrației publice, securitatea civilă, precum și comunicarea strategică.

Potrivit MAEIE, Viceministrul Daniela Morari a avut întrevederi bilaterale cu reprezentanții Direcției generale pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere a Comisiei Europene, dar şi cu membri ai Cabinetului Comisarului european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus